25 Mayıs 2018 Cuma

DOĞU'DAN SÖZLER..

  1.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    Doğu Avrupada Runik İşaretli Yazıtların Yayılım Sahası ve Diğer Buluntular 9.harita
  2.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    Doğu Felsefe Tarihi'ne kapsamlı bir giriş için de ümitli olalım mı?
  3. Doğu Avrupa(Kazan) Doğu Akdeniz(Kıbrıs) Doğu Türkistan(Kaşgar) Doğu Asya(Kobe) Hepsini birbirine bağlayan,çentikleyen konektör ülke:TÜRKİYE
  4. Alman Krallığı (Kutsal-Roma Cermen İmparatorluğu)1770'de de Bizans tabirini uydurarak,Osmanlı'nın Rumi (Doğu Roma) bağını kesme uğraşındaydı
  5. Brüksel merkezli Avrupa parçalanacak ve İstanbul merkezli Avrupa; güney,güneydoğu ve doğu kısımlarını içerecek bir birliğe evrilecektir.
  6. Afrika'da BM 5'in güç mücadelesi Doğu'da İngiltere, Batı'da Fransa ile devam ederken Kara Kıta'da esas mücadele ABD-Çin arasında.
  7. Dünya Siyasi Coğrafyası için ingilizce kökenli kavramları kullanmayalım. Uzak Doğu, Yakın Doğu kavramları da İngilizce kökenlidir.+
  8. Orta Doğu ve Orta Asya tabirleri Britanya İmparatorluğu'nun Dünya Siyasi Coğrafyası için kullandığı emperyal kavramlardır.+
  9. Orta Asya oldu; Büyük Asya Orta Doğu oldu; Büyük Doğu Coğrafyalarımızı kendi terimlerimizle adlandıralım.
  10. Batı; Birlikler halinde iken (AB,ABD,NAFTA,NATO,Commonwealth vb), Doğu'yu dilim dilim parçalama peşinde.
  11. Şark Kurnazlığı,Şarklılık vb kavramlarla Doğu'yu ötekileştiren,yabancılaşmış aydınlarımızın zihninde kötücül Batı hakkında tek kavram yok.
  12. Orta Asya ile bağımız Ermenistan blokajı ile 100 yıldır kopuk. Orta Doğu ile bağımız da Kuzey Suriye üzerinden koparılmaya çalışılıyor
  13. Zincirleme reaksiyonlar: Büyük Orta Doğu:15/7 ile OD diktatörlere zimmetlenecek Büyük Oyun:Orta Asya yeni avsahası olacaktı
  14.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    15/7 başarılı olsaydı: TR-Özbekistan-Kırgızistan-Doğu Türkistan hattı, ABD tarafından Çin'e saplanacaktı. Akamet..
  15.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    Dünyayı Orta'lamışlar. Orta'lardan yönetecekler. Orta Doğu Orta Asya Ortak Akılı hiç hesaba katmıyorlar..
  16.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    Türkiye; Doğu Avrupa'dan, Doğu Akdeniz'e, Doğu Türkistan'a, kendi BÖLGESEL BİRLİĞİ'ni kuracaktır; elbet.
  17. Batıcı hainlerin Bataklık dediği Ortadoğu ecdad toprağıdır. Doğu Akdeniz'de Kıbrıs-Halep-Musul çizgisi; sacayağımızdır.
  18.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    bahsedilen Doğu ve Batı dillerini çok iyi öğrenmeli, yazmalı, konuşmalıyız. İletişim can damarımız.
  19. Demokrasi ve Şehitler Mitingindeki Bayraklar: Türkiye. Doğu Türkistan.Kosova.Bosna.Azerbaycan.Irak Türkmenleri.Afganistan
  20. İnsanları siyah, beyaz, kızılderili, coğrafyayı da doğu, batı diye bölenler kimlerdi? Avrupalılar değil mi? İnsan Hakları size mi düştü katil herifler?
  21. Doğu Avrupa'dan Orta Doğu'ya ve Doğu Türkistan'a uzanan yayın, merkez noktasıdır; T ü r k i y e.
  22. Batı Çalışma Grubu'nu darbeciler kurgulamıştı. Sivilleşme, Doğu Çalışma Grubu'nu zorunlu kılmıyor mu? Doğu'dan,Asya'dan ne kadar haberdarız?
  23.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    Küresel dikiz aynaları da çalışmaz bu durumda Doğu Akdenizde çalışmayan ikiz aynalar ve Doğu Asyayı dikizleyemeyen aynalar üstüste çakıştı.
  24. 1858 Hindistan'ı İngilizler Babürlerden aldı 1877 Rumeli'nin Kaybı 1878 Kafkasya'nın Ruslara Kaybı 1878 Doğu Türkistan'ın Çin'e kaybı FAİL?
  25.   adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Doğu Klasikleri de Türkçemize açılır; inşallah.
  26. Çöküşteki Batı, Yükselen Doğu'ya karşı kumpas üstüne kumpas peşinde Irak SR İran TR Pakistan Afgan Rusya Çin bölünme tehditi altında..
  27. Evet dünyanın ekseni Batı'dan Doğu'ya kayıyor. Bu süreçte ise Türkiye de kanattan merkeze ilerliyor. Kaynak G20 fotoğrafı Çin
  28. Anadolu-Trakya Kafkasya Türkistan Balkanlar-Rumeli Doğu Avrupa Kuzey Afrika Doğu Afrika Körfez Mezopotamya Kuzey Doğu Akdeniz Güney Asya
  29. Batı,her tarafımıza içimizdeki adamları ile girmiş. O halde biz de Batı'nın,Doğu'nun,Kuzey'in,Güney'in içinde adamlarımız ile var olacağız.
  30. ABD,İngiltere'yi AB'den çekti aldı. İngiltere'nin milli geliri,Doğu Avrupa'dan 12 yeni üyenin toplamından 4 misli fazla. Avrupa boşa çıktı.
  31. İÇİMİZDEKİ BATI Avrupa Aydınlar ABD Anglo-Saksonlar Almanya Acemler (Doğu'daki Batı) Aryenler
  32. Kavramsal Envanter (Batı/Doğu) Öncelikle kendi kavramlarımıza tornistan etmemiz elzem. Zaman ve zeminden başlayarak
  33. Hafıza ve Hazinemizdeki Latin ve Arap alfabeleri, Büyük Asya coğrafyasındaki Doğu Medeniyetleri ile yeniden buluşmamızı kolaylaştıracaktır.
  34. 2015 en büyüyen 13 ülke listesinde sadece Asya ve Afrika pazarları var. Batı ve Kuzey: (-) Doğu ve Güney (+) AFRASYA ve TÜRKİSTAN çıkışta
  35. Güney (Mısır,Suriye,Libya), Doğu (İran), Batı (Yunan,Bulgar istan), Kuzey(Rusya) üzerinden yalnızlaştırılıyoruz. Senaryo/Suflör: BATI
  36.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    İkinci merkez artık Türkiye'dir;Doğu Avrupa'ya doğru etkisini genişletecektir.Estonya'dan Bosna'ya çizgi çekin;doğusudur.
  37. 3 Yabancı Dil elzem: 1- Batı'dan İngilizce, 2- Doğu'dan Çince, Japonca veya Hintçe/Urduca 3- Ortadoğu'dan Arapça veya Farsça.
  38. Doğu Dünyası ve Afrika hızlı kalkınıyor: Çin, Moğolistan, Türkistan, İran, Hindistan, Pakistan, Bengaldeş.
  39. ABD'nin Pasifik kıyılarından bakıldığında; BATIDA, Rusya, Türkiye, İran, Türkistan MERKEZDE Çin DOĞU'da ABD haritayı böyle görmek lazım.
  40.  adlı kullanıcıya yanıt olarak
    Artık BATI değil; DOĞU duyacağız, okuyacağız. ORTADOĞU kavramı da çöp olacak.Çünkü BATI'nın ürettiği bir terim Ortadoğu.
  41. OBİ'leşmeye başlayan KOBİ'ler; ABİ'leşecekler de..KAPLAN'lık Doğu Asya kalkınmasıdır.. Anadolu'ya özgü olan ise ABİ'likdir..
  42. doğu türkistan uygur türkleri, irandaki azerbaycan türkleri 1000 yıldır arap alfabesini kullanıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder