27 Temmuz 2018 Cuma

"AFRİKA BÜYÜK BİR ÖĞRETMEN"

Başkan Erdoğan, Afrika kıtasını her ziyaretlerinde Afrika'nın binlerce yıllık birikime, tecrübeye ve zamanı aşan hikmete sahip büyük bir öğretmen olduğu gerçeğinin farkına tekrar vardıklarını vurguladı. 
Herkesin Afrika'nın hoşgörüsünden, yüce gönüllüğünden, farklılıkları bünyesinde başarıyla yaşatma tecrübesinden öğrenecek çok şeyi olduğunu aktaran Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: 
"İnsanlığın bu kıtanın, acılarının üzerine bir perde çekerek geleceğe odaklanma hasletinden öğreneceği çok şey var. Hepimizin Afrika insanının kanaatkarlığından alacağı birçok ders var. Dünya meselelerinin çözümünde Güney Afrika gibi kıtanın ekonomik, diplomatik ve siyasi lokomotifi olan ülkelerin katkısına, kılavuzluğuna ciddi ihtiyaç bulunuyor." 
Kıtanın bu zenginliğinin, asırlara sari bu birikiminin uluslararası alanda da hak ettiği ilgiyi görmesini istediklerini belirten Erdoğan, Türkiye olarak kıta ile ilişkileri ilerletirken Afrikalıların birikimlerinden de yararlanmaya gayret ettiklerini vurguladı. 
"AFRİKA'NIN HAKİKİ DOSTU, KADER ORTAĞI OLMAK İSTİYORUZ"

Başkan Erdoğan, "Afrika ülkeleriyle farklılıklarımızdan ziyade ortak noktalarımızın çok daha fazla olduğuna inanıyorum. Afrika ülkeleri de bizim gibi, özgürlüklerini belli güçlerin lütfuyla değil bedelini kanla, canla ödeyerek, dişleri ve tırnaklarıyla kazanmışlardır." şeklinde konuştu. 
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/cumhurbaskani-erdogan-asacagimiz-daha-cok-buyuk-tepeler-var-40910849

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder