29 Aralık 2018 Cumartesi

"Biz hep içten kanarız"

Oyuncuları; Pentagon, Dışişleri Bakanlığı, CIA, Beyaz Saray olarak dizip, Trump’a yönelik Rusya davasını, Çin’le esas rekabeti görüp, Küre Koalisyonu’nu canlı izleyip, Evangelist okumaları har vurup harman savuranlar, tutuklanan prensleri, savunma sanayini, Holywood baronlarını derleyenler, sınırından ABD’yi itekleyen Türkiye’ye neden başlarını çevirirler?..

Yalnız bağlamdan değil süreçten kopuk bu kavrayışın savunucuları; ABD iç politikasına hakim iç politik tüm mevzilerin Washington’un dış politikada seçeceği yolu belirlemek isteyen cepheler tarafından kazıldığını ne kadar hızlı unutmuşlar?

Yani fiil kadar ’iç siyasi nedenler de dış kaynaklı’dır.

Neden görmezler neden unuturlar biliyor musunuz? Sınırınızdan hatta içinizden atmaya çalıştığınız Amerika’nın iç politik savaşlarını tek sebep sayıp, Türkiye’yi gömenler, Türk iç politikasının hariçten gazel okuyan cephesidirler de ondan.

Seçimlere giderken Esad’la el sıkışmaya sıkıştırılmış bir Türkiye’yi sandıkta işe yarar görüp, malûm/açık muhaliflerin, ’işte gördünüz mü dediğimize geldi Esad konusunda’ duruşlarıyla tezatından tokalaşırlar.

Peki Türkiye?

Türkiye kazanır, kaybeder onlar için önemli mi?

Ne iç kanatıcı değil mi...

Ama öyledir.. Biz hep içten kanarız.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/nedretersanel/kremlinin-korkulari-2048712

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder