18 Aralık 2018 Salı

Portreler


Portreler

975-976 ss.

Portreler

Yapımcı Feridun KEŞİR Saip ERTEM Yönetmen Bilgin ADALI, Yapım Yardımcısı Halis AYYILDIZ Nilgün ÇOĞUN Yönetmen Yardımcısı Demet EREN Funda ÖZYURT Kamera Olcayto GÜNGÖR Saim TAYGUN, Erdinç TUNÇ Selim AYTEKİN, Hilal ARIOĞLU Recai Y. UĞURKAN Cem ESERTEPE, Mehmet SOLAK Mustafa MAYADAĞI Koral AYHAN, İsa KOÇAŞ Uğur ÖĞÜT, Muhterem KİPER Yaşar BEYAZ, Murat ATEŞ Sesçi Mehmet Ali YILMAZ Ekrem AK, Erdal KÜÇÜKER Hakan KUNDURAYAPAN Soner DUYAN, Tuncay BELEN Engin APAK, Murat ÇANKAYA Kurgu Nevin SİYAMOĞLU Deniz DÖNMEZ, Oktay KILIÇ İsmail ÜLKER, Ali AZAK Gökhan ATEŞTÜRK Nihat YALÇINAY, Yusuf ATICI Sema GÖKSU, Numan KİBAR Gökşen GÜLENSOY Timur TANYER, Nevin S. DİREK Uğur HOŞAFÇI, Adnan ŞAHİN Aziz DANYILDIZ Tamer ÇINARCIK Semih ETİZ Senaryo Bilgin ADALI Ülkü ALÇORA Özgün Müzik Okay TEMİZ Timur SELÇUK Yeni Türkü Bölüm Sayısı Süresi 12 x 25' Yayın Tarihi 08.10.1989 Alt Tür Biyografi

On iki bölümden oluşan bu biyografik belgesel dizinin her bölümünde farklı bir kişinin hayatı anlatılmakta ve yaptığı iş konusunda bilgi verilmektedir.

1. Bölüm: Muhsin FİSUNOĞLU adında bir marangozun yaşamından kesitler, çalışmaları, zevkleri, ailesi ve dostlarıyla olan ilişkileri anlatılmaktadır.

2. Bölüm: Bihrat MAVİTAN' ın yaşam öyküsü ve sanat anlayışı anlatılmakta, resimleri, heykelleri, çalışma atölyesi görüntülenmekte ve MAVİTAN hakkında çocukları, eşi ve arkadaşlarıyla yapılan görüşmelere yer verilmektedir. Programda ayrıca, kendisi gibi ressam olan eşi Alev ERMİŞ MAVİTAN'nın çalışmalarına da değinilmektedir.

3. Bölüm: İzmir'de sinema eğitimi gördükten sonra rastlantı sonucu hostes olan Ceyda AKTAY'ın hayat hikayesi, zevkleri, hobileri anlatılmaktadır. Programda ayrıca Can AKTAY, Yeşim BERBER, Oktay KUTLU ve Faruk KALKAN'ın AKTAY hakkında görüşlerine de yer verilmektedir.

4. Bölüm: Antikacı Rafi PORTAKAL'ın iş yaşamı, özel hayatı, mezat görüntüleri, antika tablolar ve vazalora yer verilmektedir. Programda; eşi, çocukları, Metin KAŞO ve Sakıp SABANCI da PORTAKAL ile ilgili görüşlerini açıklamaktadır.

5. Bölüm: Dr. Figen KARADAĞ’ın hayatı, eğitimi, Bakırköy Akıl Hastanesi'ndeki hastalarıyla ilişkileri anlatılmakta ve aile bireylerinin yanısıra Dr. Nihat Turan CEYLAN, Dr. Haluk Sunday ATAMAN, Dr. Nazan ÜNSAL, Dr. Beykan GÖKALP da KARADAĞ ile ilgili görüşlerini aktarmaktadır.

6. Bölüm: Dr. Nejat F. ECZACIBAŞI'nın hayat öyküsü, ilk ilaç fabrikası, ilk seramik fabrikası, özel teşebbüse ait kağıt fabrikası, ilk spor kulübü ile birçok kuruluşun oluşumuna imzasını attığı anlatılmaktadır. Eşi Beyhan ECZACIBAŞI, oğulları Bülent ve Faruk ECZACIBAŞI, Feyyaz BERKER, Kaya TURGUT, Aydın GÜL, Hagop TULUKYAN, Ahmet RAMAZANOĞLU ve Lale KARAEL'le yapılan görüşmelerle ECZACIBAŞI hakkında bilgi aktarılmaktadır.

7. Bölümde: İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve TBMM Kültür ve Sanat Danışmanı Prof. Dr. Metin SÖZEN’in Safranbolu'dan başlayıp diğer kentlere ve Milli Saraylara kadar uzanan, tarihsel ve kültürel mirası yaşama geçirebilme uğraşlarının ürünlerini bugün vermesi anlatılmaktadır. SÖZEN'in yaşamı hakkında ailesi ve arkadaşları da görüşlerini aktarmaktadır.

8. Bölüm: Sol kolunu askerliği sırasında bir kaza sonucu yitiren, bisiklet tamircisi olan ve bisiklet tamirciliğinin yanı sıra vitrin mankenleri için oynak eklemler üreten Gürler BIÇAKÇI'nın iş ve özel yaşantısı anlatılmaktadır. Programda, BIÇAKÇI ile ilgili olarak ailesi ve arkadaşlarıyla yapılan söyleşilere yer verilmektedir.

9. Bölüm: Sinema ve tiyatro sanatçısı olan Nevra SEREZLİ'nin hayatı anlatılmakta ve rol aldığı oyunlara değinilmektedir. Eşi Metin SEREZLİ, diğer aile bireyleri ve rol arkadaşları da yapılan görüşmelerde sanatçı ile ilgili görüşlerini aktarmaktadır.

10. Bölüm: Cam ustası olan Fahri KAPLAN'ın hayatı, cam işçiliği ve cama yaptığı motifler ve atölyesi anlatılmakta, ailesi ve arkadaşlarıyla yapılan röportajlara yer verilmektedir.

11. Bölüm: Kendini tıp bilimine adamış olan bir Türk kadını olan Türkan SAYLAN'ın hayatı, özel yaşantısı, ailesi ve arkadaşlarıyla yapılan röportajlarla anlatılmaktadır.

12. Bölüm: Fotoğraf sanatçısı Sami GÜNER’in hayatı, nasıl çalıştığı anlatılmakta ve çektiği fotoğraflara yer verilmektedir. Programda, sanatçı hakkında arkadaşları ve aile bireyleriyle yapılan söyleşiler de bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder