13 Ağustos 2020 Perşembe

İhmal Edilebilir Nasihatler

İhmal Edilebilir Nasihatler 


İhmal Edilebilir Nasihatler 1.Bölüm

Bölüm 1

21. yüzyılda birden fazla ''gerçek'' yaşanıyor. Hakim ''gerçek'' ne ise endişelerimizi o formatlıyor. Peki bu formatların dışındaki ''gerçek'' nedir?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 2.Bölüm

Bölüm 2

Sınıf teorileri nasıl ortaya çıktı? Peki ya modernizm? Türkiye'nin modernizm ile ilişkisi, postmodernizme geçiş ve popülizm nedir?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 3.Bölüm

Bölüm 3

Aristo’dan kuantum fiziğine fizik bilimindeki gelişmeler ideolojileri nasıl etkiledi? Sosyalizm neden sürdürülemedi? Soğuk savaşın bitmesiyle Rusya'da neler oldu?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 4.Bölüm

Bölüm 4

Türkiye’nin batıya öykünmesi neye sebep oldu? Birey olmadan modern olunur mu? Türk insanı batılılaştı mı kendisine mi yabancılaştı?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 5.Bölüm

Bölüm 5

Ayşe Böhürler ve Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, tarihin akışında kuramların durumunu ve Batı-Doğu tanımlarını ele alıyorlar.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 6.Bölüm

Bölüm 6

Bu Bölümde Ayşe Böhürler moderatörlüğünde Alev Alatlı ve Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, kıymetin ölçülmesi ve modern hayatla popülerleşen sembolizm konularını ele alıyorlar.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 7.Bölüm

Bölüm 7

"Homo Economicus'' soyutlaması bize ne anlatır? Ekonomi, insanın ahlakla duygularla ilişkisini nasıl etkiledi?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 8.Bölüm

Bölüm 8

Ayşe Böhürler’in moderatörlüğünde gerçekleşen İhmal Edilebilir Nasihatler’de bu hafta Süleyman Seyfi Öğün Batı’nın değişen merkezini, Osmanlı için Batı’nın anlamını tarihi perspektifiyle ele alıyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 9.Bölüm

Bölüm 9

İhmal Edilebilir Nasihatler'de bu kez sohbetimize Alev Alatlı'nın evinde devam ediyor ve batılılaşma konusunu tüm yönleriyle ele alıyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 10.Bölüm

Bölüm 10

Sohbetimize Alev Alatlı'nın evinde devam ediyor; batılılaşma konusunu tüm yönleriyle ele almaya devam ediyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 11.Bölüm

Bölüm 11

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, ekonomi bilimini tüm yönleriyle ele almaya devam ediyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 12.Bölüm

Bölüm 12

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, modernite konusundan hareketle kültür seçkinleri, ünlüler, 'celebrity kavramı' ve içeriğin boşaltılması mevzularını ele alıyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 13.Bölüm

Bölüm 13

Önceki Bölüme kaldığımız yerden devam ediyor, modernite konusundan hareketle kültür seçkinleri, ünlüler, 'celebrity kavramı' ve içeriğin boşaltılması mevzularını ele alıyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 14.Bölüm

Bölüm 14

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde Alev Alatlı'nın kişisel tarihini kendisinden dinliyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 15.Bölüm

Bölüm 15

Bir önceki Bölümde kaldığımız yerden devam ediyor, Alev Alatlı'nın kişisel tarihini kendisinden dinliyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 16.Bölüm

Bölüm 16

İhmal Edilebilir Nasihatler’in bu Bölümünde, önceki Bölümde kaldığımız yerden, Alev Alatlı’nın kişisel tarihini kendi anlatımıyla dinlemeye devam ediyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 17.Bölüm

Bölüm 17

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Ayşe Böhürler'in moderatörlüğünde Süleyman Seyfi Öğün ve Alev Alatlı teoloji ve felsefenin bütünlüğünü ve önemini konuşuyorlar.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 18.Bölüm

Bölüm 18

Alev Alatlı, hayat öyküsünü ve Türkiye’yi anlattığı İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümde, dünyanın gidişatını, rol modellerin yok olması ekseninde değerlendiriyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 19.Bölüm

Bölüm 19

İhmal Edilebilir Nasihatler’in bu Bölümünde Alev Alatlı, siyasi iletişimi, algı yönetiminde yapılan hataları ve iletişim sorunlarını kendi hayat tecrübesi içinde ele alıyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 20.Bölüm

Bölüm 20

Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün izleyiciyi bu Bölümde ''Milliyetçilik'' kavramı üzerine düşünmeye davet ediyor: Türk'ü ne tanımlar? Kavramlar karmaşasında milliyetçilik nedir, muhitçilik nedir?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 21.Bölüm

Bölüm 21

Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün sorularını devlet-ulus-sermaye ilişkileri ve muhitçilik üzerine yoğunlaştırıyorlar: Devlet aklı nedir? Devlet olmak neleri gerektirir?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 22.Bölüm

Bölüm 22

Alev Alatlı'nın yazarlık serüvenini İhmal Edilebilir Nasihatler'de dinlemeye devam ediyoruz. “Yazmak için davan olmalı” diyen Alev Alatlı, yazar olmaya karar verme sürecini anlatıyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 23.Bölüm

Bölüm 23

Alev Alatlı'nın, "Nasihatname" serisinin ilk iki kitabı, Ayşe Böhürler'in moderatörlüğünde İhmal Edilebilir Nasihatler'de ele alınıyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 24.Bölüm

Bölüm 24

Ayşe Böhürler’in moderatörlüğünde İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün, "yabancı" kavramını analiz ediyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 25.Bölüm

Bölüm 25

Bu Bölümde, Alev Alatlı ile "Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?" kitabını konuşmaya kaldığımız yerden devam ediyor; "İşkenceci" kitabından hareketle diğer kitaplarını ve yazarlık serüvenini konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 26.Bölüm

Bölüm 26

Bu Bölümde Alev Alatlı, ''Orda Kimse Var Mı'' roman serisinde anlatmaya çalıştığı Türkiye'nin duygu serüvenini, seçkinlerin yabancılaşmasını ve bilimsel sosyalizm algısının sonuçlarını ele alıyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 27.Bölüm

Bölüm 27

Bu Bölümde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile birlilkte, dünyayı anlamaya, başımıza gelenleri ve gelecekleri konuşmaya devam ediyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 28.Bölüm

Bölüm 28

Bu Bölümde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ‘özgürlük’ kavramını irdeliyor. Sartre, "Özgürlük en büyük mahkumiyettir." derken neyi işaret ediyor?

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 29.Bölüm

Bölüm 29

Bu Bölümünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile birlikte "kadına şiddet"in, Türkiye'de ve küresel anlamda artmasının sebeplerini, arkasındaki sosyolojik ve psikolojik gelişmeleri konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 30.Bölüm

Bölüm 30

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile birlikte, bir önceki programda virgül koyduğumuz yerden devam ediyor ve "kadına şiddet"i konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 31.Bölüm

Bölüm 31

Bu Bölümde, Süleyman Seyfi Öğün ve Alev Alatlı ile "yeni köylüler" başlığı altında, köyde doğmayıp daha sonra köye dönenleri, kent yaşamından bıkıp köye kaçanları konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 32.Bölüm

Bölüm 32

Bu Bölümde, Süleyman Seyfi Öğün ve Alev Alatlı ile geçen Bölümde kaldığımız yerden devam ediyor, "Kentlilerin toprağa dönüş akımının temelinde ne var?" sorusuna cevap arıyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 33.Bölüm

Bölüm 33

Bu Bölümde 2005 ve 2015 yıllarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini üstlenen Mehdi Eker'i konuk ediyor, Türkiye'de tarım ve tarım politikalarını konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 34.Bölüm

Bölüm 34

Bu Bölümde Alev Alatlı ile "Trump, Amerika'yı rotasından çıkarabilir mi?" sorusundan hareketle, "Geçmişten günümüze Amerika'nın rotası neydi?" sorusuna cevap arıyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 35.Bölüm

Bölüm 35

Bu Bölümde, Amerika Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarını "Ermeni Soykırımı" olarak tanımlayan kararı onaylamasından hareketle "Ev ödevimiz ne olmalı?" sorusuna cevap arıyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 36.Bölüm

Bölüm 36

Süleyman Seyfi Öğün ve Alev Alatlı, İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, "Hristiyanlığın kırılma noktaları" konusuna devam ederek Amerika'yı masaya yatırıyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 37.Bölüm

Bölüm 37

Ayşe Böhürler moderatörlüğünde Alev Alatlı ile İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, önceki Bölümlerde konuştuğumuz "Batı'nın iktisadi tarihi ve dinler tarihindeki değişimler olurken biz nerede...

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 38.Bölüm

Bölüm 38

Alev Alatlı ile İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, geçtiğimiz Bölümde virgül koyduğumuz "Kitlelerin afyonu teknolojidir." sözü üzerine konuşmaya devam ediyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 39.Bölüm

Bölüm 39

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile birlikte, "Teknoloji insanlığa ne yapıyor?" sorusuna cevap aramaya devam ediyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 40.Bölüm

Bölüm 40

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile birlikte, Çin ve NATO'yu konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 41.Bölüm

Bölüm 41

Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, sosyalizmden sonra biri dünya devi olan diğeri dağılan iki devleti konuşuyor, "Rusya neden önemli?" sorusuna cevap a...

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 42.Bölüm

Bölüm 42

Ayşe Böhürler’in moderatörlüğünü yaptığı İhmal Edilebilir Nasihatler’in bu Bölümünde, Rusya'ya odaklanmaya devam ediyor ve “Sosyalizm sonrası Rusya neden dağıldı?” sorusuna cevap arıyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 43.Bölüm

Bölüm 43

Ayşe Böhürler’in moderatörlüğünü yaptığı İhmal Edilebilir Nasihatler’in bu Bölümünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile birlikte, yeni yılın ilk programında, "yeni yıl" kavramını konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 44.Bölüm

Bölüm 44

Ayşe Böhürler moderatörlüğünde gerçekleşen İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile birlikte Filistin ve eğitim meselelerini konuşuyoruz.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 45.Bölüm

Bölüm 45

Ayşe Böhürler moderatörlüğünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, bir önceki Bölümde kaldığımız yerden devamla Edward Said'i ve Filistin meselesini ko...

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 46.Bölüm

Bölüm 46

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün, Ayşe Böhürler moderatörlüğünde "Türkiye'de sağ-muhafazakarlık" konusunu ele alıyorlar.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 47.Bölüm

Bölüm 47

Ayşe Böhürler'in moderatörlüğünde Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün ile İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, geçen Bölümde virgül koyduğumuz yerden devamla "Türk Sağı"nı, "Türk sağcılığı"nı v...

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 48.Bölüm

Bölüm 48

İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Süleyman Seyfi Öğün ve Alev Alatlı, Ayşe Böhürler'in moderatörlüğünde, önce "mültecilik" meselesini, ardından da Türk Solu'nu konuşuyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 49.Bölüm

Bölüm 49

Ayşe Böhürler'in moderatörlüğünü yaptığı İhmal Edilebilir Nasihatler'in bu Bölümünde, Süleyman Seyfi Öğün ve Alev Alatlı, Türkiye'de ve dünyada "sol"u konuşuyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 50.Bölüm

Bölüm 50

George Floyd'un öldürülmesiyle ABD'de başlayan protestolar konuşuluyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 51.Bölüm

Bölüm 51

İhmal Edilebilir Nasihatler'de, Amerika'daki protestolar konuşulmaya devam ediyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 52.Bölüm

Bölüm 52

Alev Alatlı ve Süleyman Seyfi Öğün, Amerika'daki olayları ve Türkiye'yi konuşuyorlar.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 53.Bölüm

Bölüm 53

Amerika, "farmasonluk" ve "masonluk" kavramları ele alınıyor.

 

 

İhmal Edilebilir Nasihatler 54.Bölüm

Bölüm 54

"Hümanizma" ve "idealizm" kavramları üzerinden Amerika tarihi okunmaya devam ediliyor.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder