28 Eylül 2016 Çarşamba

İhracatçılara 11 test sorusu: Ürün Fiyatlaması

İhracatçılara 11 test sorusu


  1. -İhracat yaptığınız perakende zincirinin iş modelinin neresinde olduğunu düşünüyor musunuz? 
  2. -Rakipleriniz hangi ülkelerden geliyor? Size göre avantajları var mı, nedir avantajları? Sizin onlara göre avantajlarınızı değerlendiriyor musunuz?
  3. -Fiyatlarınız ne kadar önemli bir rekabet avantajı, ürettiğiniz malın üstünlükleri var mı?
  4. -Üretiminiz bulunduğunuz endüstrinin hangi aşamasındadır? Kesim dikimle mi uğraşıyorsunuz, kaç yıldır bunu yapıyorsunuz? Kendiniz orijinal model geliştiriyor musunuz? Bunu yaparken hızlı moda akımlarını nasıl izliyorsunuz. Bu konu sizin için sorun oluşturuyor mu?
  5. -Zara (İnditex), H and M, UNIQLO dünya hızlı moda endüstrisinin liderleri; bunların izledikleri stratejileri ve bu stratejiler arasındaki farklılıkları inceliyor musunuz? Benzer stratejileri izlemek için neyiniz eksik?
  6. -Müşterileriniz arasında bu üçlü ne kadar yer tutuyor, diğer müşterileriniz toptancı mı, yoksa kendi markasıyla mı pazarlama yapıyor?
  7. -Zengin ülke pazarlarındaki kaliteli giyim ürünlerinin birçoğu Türkiye’de üretiliyor. Bunların kullandığı malzeme Türkiye’de üretilmiyor. Sanko ve birkaç firma dışında Türkiye’de üretilen daha standart kalite malzeme eksik. Türkiye tasarımda İtalya’nın yerini alamıyor, bunun nedenlerini inceliyor musunuz?
  8. -Şirketinizde lojistik hizmetler hangi sırada önemlidir, lojistik deyince sadece üretilen malın nakliyesini mi anlıyorsunuz? İnditex lojistik modelini incelediniz mi?
  9. -Kalite hedefiniz nedir? Rusya pazarı mı, Ortadoğu pazarı mı, vasat Avrupa pazarı mı? -Yüksek katma değeri içeren, yüksek fiyatlama gücü veren kaliteli üretim hayaliniz, buna yönelik hedef ve hazırlıklarınız var mı?
  10. -Stratejik düşünmenizin önündeki engelleri sıralar mısınız? Finansal, teknik bilgi, tasarım bilgisi, haksız rekabet, lojistik sorunları, başka?

Kaynak: http://www.dunya.com/kose-yazisi/celik-hocadan-ihracatcilara-11-test-sorusu/330577

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder