23 Şubat 2017 Perşembe

Bilim Merkezleri; Yeni Güç Ligi

http://www.gunes.com/yazarlar/omer-ozkaya/yeni-guc-ligi-3-766040

"Bizde hem Doğu, hem Batı kültürlerinden istifade etmiş yegâne nesil, İkinci Meşrutiyet neslidir ve onlar da 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Muharebesi’nde heba olup gitmiştir. "


"Batı'da şahısların, şirketlerin ya da devletlerin kurduğu bilim merkezlerinde inanılmaz faaliyetler var ve insanlar harıl harıl çalışıyor.  İnsanın kâinata, uzaya, evrene, her şeye, her türlü varlığa bakışı yeniden organize ediliyor. Bu, YENI GÜÇ LİGİ'ni belirleyecek, yeni bilim dilini belirleyecek. Biz burada çok zayıfız.Halbuki elimizin altında Kur'an, Hadis ve mitolojimiz var, tasavvufi eserlerimiz var. Bunlara bakmasını bilmiyoruz. Bakanlar da bunları “mucize, keramet” olarak görüyor. Mucize ve kerametse bunun nasıl oluştuğu konusunda da arayışımız yok. “Allah verdi” deyip geçiyoruz. Niçin verdi, neden verdi? Aç kalıp zikir çekene mi verdi yoksa gayret ve çaba gösterene mi? 
Batı'daki bilim merkezlerinin mutasavvıflarımızı nasıl incelediğini bilsek, önemsemediğimiz o kitapları tekrar alıp bakacağız, Batılılar bizim gibi bakmıyor. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder