15 Mart 2017 Çarşamba

Beyin Cazibe Merkezleri

"İngiltere'de her gün 400 nitelikli insan, ülkesini terk ediyor. Almanya'da yılda 860 bin, ABD'de 400 bin "akıl" yurtdışına kaçıyor. Gidilen yerlere bakıyoruz, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkeler... "

------------------------------.

"Üniversite kurmak yetmiyor, buraları "kendi ülkesinde mutsuz" İngiliz, Alman, Rus, ABD'li ve diğer ülkelerdeki nitelikli beyinlerle desteklemek gerekiyor.

Bu sayede bizim yurtdışındaki nitelikli beyinlerimize de "yeşerme ortamı" sağlamış ve tersine beyin göçünü ülke kalkınmasına hizmet eder durumda yönetmiş oluruz.

Daha geç olmadan üniversitelerimizi YOK etmeden, 1980 İhtilal artığı YÖK'ten kurtulmak şart oldu. Hocaları, 675 memuriyetinden kurtarıp Ar-Ge bütçesine bağlasak, ücretleri 3'e katlayıp cahil profesörleri temizlesek ve okullarımızı "akıl cazibe merkezleri" haline getirsek, fena mı olur...

Unutulmasın ki Kanuni, Sokullu, Sinan, Baki'yi kendisi arayıp buldu ancak Likardo Usta (Leonardo da Vinci) Sultan Beyazıt'a CV gönderendi. Zira Osmanlı o dönemde beyin cazibe merkezi idi."


------------------------------.

"Önerim, beyin cazibe merkezlerinin milli politika olmasıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder