4 Mayıs 2017 Perşembe

Tarihten Bir Yaprak: "Minik Kuş" Namık Kemal Funda

www.aksam.com.tr 
10 Aralık 2000 Pazar 

Şakir Süter 


'Minik Kuş' Funda

Önceki gün, İstanbul'da merkez sağın önde gelen isimlerinden Namık Kemal Funda'yı kaybettik.

100'ü aşkın kilosu ile, arkadaşlarının 'Minik Kuş' diye takıldıkları pırıl pırıl bir insandı; uçtu gitti.

Cenaze namazına gelenlere bakıyorduk bir arkadaşımla; 'şu kadroya bak' dedi.

- Ne var kadroda?

- Baba'yı çukurdan çıkaran, DYP'yi iktidara taşıyan insanlar bunlar.

Kimler mi vardı cenazede?

Soruyu daha doğru koyalım:

- Cenazede kimler yoktu?!

Minik Kuş'a Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır diliyoruz.






B A Ş L A R K E N 

Bu bibliyografyanın hazırlanması çalışmaları, vakfımızın hizmet alanı içinde yer alan İstanbul Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde 1994 yılında yaptığımız bir toplantı sonrasında başladı. Bu sunuşu hazırlandığı şu günlerde Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atanarak görevine başladığını memnuniyetle öğrendiğimiz, 1994'ün İstanbul Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Vecdet ÖZ ve çalışma arkadaşları, pratik ve bilimsel çalışmalarında ihtiyaç duydukları bilgi kaynaklarına erişmekte zorlandıklarını, bu problemin hizmet kalitesinin arttırılmasına karşı engel teşkil ettiğini belirttiler. Vakfımızın temel amaçlarını göz önüne alarak, yapılan bir dizi toplantıda halk sağlığı bilgisine erişmeye yardımcı bir eserin hazırlanmasının en kalıcı icraatlardan biri olacağı kanaatine varıldı. Yrd. Doç. Dr. Vecdet ÖZ'ün başkanlığında teşekkül eden bilimsel ve teknik kurulca yapılan ön hazırlık çalışmaları sonunda eserin ana hatları ve özellikleri belirlendi.. Kurul ve vakıf yönetimimizce yapılan seçim sonunda eseri hazırlamayı, Dr. Şükran ÇELİK koordinatörlüğünde bibliyografya ve bilgi bankası konusunda ülkemizde saygın bir yere ve etkileyici bir portföye sahip, Sayın Enformasyon Uzmanı Bülent AĞAOĞLU üstlendi. Bu çalışmaya başlarken, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Yıldız TÜMERDEM'in ilgi ve yardımlarını gördük. 

Vakfımız Genel Yönetim Kurulu Üyesi, Hacettepe Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Zafer ÖZTEK değerli zamanının bir kısmını Bülent Ağaoğlu ile paylaşarak eserin oluşturulmasında ve kapsamının geliştirilmesinde çok değerli katkılarda bulundu. 

Çalışmanın bütün aşamalarını yakından izleyerek, fikirleri ve bilgisiyle eserin oluşumunu destekleyen Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Yrd. Doç. Dr. Vecdet ÖZ'e, İstanbul Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mikrobiyoloji Uzmanı Sayın Dr. Şükran ÇELİK'e, Halk Sağlığı Uzmanı Sayın Dr.Ahmet KİREMİTÇİGİL'e, göreve başlamasından sonra çalışmalara desteğini esirgemeyen İstanbul Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Salih CENGİZ'e, heyecanı ve dinamizmi ile vakfımızın çalışmalarına da büyük katkıları olan Zeytinburnu Sağlık Grup Başkanı Sayın Dr. Nazan SARAÇOĞLU'na, şubemizin çalışmalarına gösterdikleri güven ve verdikleri destekten dolayı başta Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Başkanı Sayın Dr. Aytun ÇIRAY ve İkinci Başkanı Sayın Dr. Abdurrahman KOÇER olmak üzere Genel Yönetim Kuruluna, Genel Müdürlük yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız. 

Büyük bir özveri ve emek ürünü olan TÜRKİYE HALK SAĞLIĞI BİBLİYOGRAFYASI, devamını düşündüğümüz bu alandaki çalışmaların temelini teşkil edecek, ilerki yıllarda güncelleştirilerek daha da zenginleşecektir. Bu çalışmayı bilgisayar ortamına aktararak erişimi kolaylaştırmak, ve Internet aracılığıyla kullanımını yaygınlaştırmak da hedeflerimiz arasındadır. İstanbul, 25 Haziran 1996 

Saygılarımızla, 

Namık Kemal FUNDA Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı

http://www.mikrobeta.com.tr/dosyalar/170_234.pdf



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder