28 Eylül 2017 Perşembe

TURİZM TARİHİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

TURİZM TARİHİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

http://turizmgazetesi.com/Duyuru.aspx?id=84354


--------------------------------.

Yalçın Bayer'in Köşesinde Çıkan Haber (28.09.2017)

TURİZM TARİHİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI
522 turizmci ile yapılan görüşmelerle, 7.700 sayfadan oluşan dokuz ciltlik ‘Türkiye Turizm Tarihi’ yayınlanmak için desteğinizi bekliyor.
Prof. Dr. Nazmi Kozak başkanlığında 22 öğretim görevlisinin 2012-2015 yılları arasında sektörün her kesiminden Türkiye’nin bütün bölgelerindeki her kesimden 522 turizmci ile görüşülerek gerçekleştirilen  ‘Türkiye Turizmi Sözlü Tarihi’nin toplamı 7.700 sayfadan oluşan dokuz ciltlik kitapları baskıya hazır.
Turizm tarihi ile ilgili ilk ve en büyük projesinin birinci bölümünü oluşturan çalışma için sektörün katkı ve desteği isteniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Turizm Gazetesi editörü ve Ekin Grubu Genel Müdürü Fehmi Köfteoğlu şunları söyledi:
Tarih Vakfı ile birlikte Ekin Grubu olarak  danışmanlığını yaptığımız bu çalışmayı Prof. Dr. Nazmi Kozak başkanlığında 22 kişilik bir ekip gerçekleştirdi.
Prof. Nazmi Kozak proje ile ilgili üniversiteyle bir sözleşme hazırlanmıştı.
Sözleşmede projenin kitap haline getirilecek bölümünün üniversite matbaasında yapılacağı, dışarıda bastırılırsa ücretinin ödeneceği ilişkin taahhüt vardı.
Ancak üniversite yönetiminin değişmesi ile sözleşmede yer alan bu açık hükme rağmen ‘Türkiye Turizm Sözlü Tarihi’ basımı yapılmadı. Ülkemiz ve seyahat endüstrisi adına böylesine önemli bir çalışmanın heba olmasına gönlümüz elvermedi. Projenin kurumsal danışmanı olmamızdan hareketle, Ekin Grubu olarak kitaplarını basımını ‘ön talep’ denebilecek bir yöntemle gerçekleştirmeye karar verdik. Bunun için de proje kapsamında başta kendileri ile görüşülenler olmak üzere  sektörün her kesiminden kişilerin yardım ve katkısını istiyoruz. Projenin 9 cilt, 7.700 sayfadan oluşan bu çalışmasının basılması için herkesten bu çalışmadan alacağı kitap sayısı kadar ‘ön talep’ şeklinde katkıda bulunmasını istiyoruz.”
‘Türkiye Turizm Tarihi Projesi’ ile ilgili ayrıntılı bilgi, sağlanacak katkı ve yardımlar için (http://turizmgazetesi.com/Duyuru.aspx?id=84354) bakılabilir.
(KAYNAK: 

-------------------------------.

Projenin Web Sitesi;



------------------------------.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak;

PROF. DR. NAZMİ KOZAK HAKKINDA






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder