11 Ocak 2018 Perşembe

GÜNÜN KÖŞE YAZILARINDAN SEÇKİ 12 Ocak 2018





GÜNÜN KÖŞE YAZILARINDAN SEÇKİ
12 Ocak 2018

“Fakat ne var ki bu teferruat dediğimiz hususlar, bizim dış ticaretimizi geliştirmekte de önemli bir engel teşkil etmekte. Bugüne kadar firmaların da üzerine yeterince eğilmediği detayda kalarak göz ardı edilen masraf kalemleri TOBB’un da raporunda belirttiği üzere Güney Kore’nin dahi 2,5 kat üzerinde ise, burada iyileştirilebilecek noktalar var demektir. Evrak teslim belgesinin doğru bir uygulama olmadığını ısrar ile söylerken, bir kısım nakliye acentesinin bu belgeyi teslim etme gerekçesi ile pek çok gerçekçi olmayan maliyeti firmalara yansıtıyor olması bu konudaki asıl acil iyileştirme gereksinimi olan nokta.” https://www.dunya.com/kose-yazisi/dis-ticaretin-pahali-yuzu/398102

“Türkiye’de yapay zekada neler oluyor, hangi aktörler neler yapıyorlar merak ederseniz, 14 Şubat’ta Yapay Zeka Zirvesi’nde hepsini öğrenebilirsiniz (https://www.turkiye. ai/zirve/  ). Biz bu yıl 14 Şubat’ta ‘yeni aşkımız yapay zeka’ diyerek oradayız, sizi de bekleriz.”.  https://www.dunya.com/kose-yazisi/yeni-askimiz-yapay-zeka/398139

“Bakan Bak, “Çocukları, gençleri sporla meşgul ederek mücadele edeceğiz. İlköğretimde 4 milyon çocuğu spor yeteneği taramasından geçirip en az iki spor branşıyla ilgilenmesini istiyoruz” dedi.”. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/vahap-munyar/4-milyon-ogrenciye-spor-taramasi-40707326

“Aspirinden uzak durun
C vitamini takviyesi işe yarar
Nezle, grip uykusuzluk yapar mı
Antibiyotiklerden uzak durun
İlaçla 7 günde ilaçsız 1 haftada
Greyfurta yüklenin
Kimlerin riski daha fazla
Hamilelikte grip daha mı tehlikeli?



“Kreasyonlarında Türk Kültürü’nün izlerini işleyen, dünya çapında bilinen, şahane bir tasarımcı o. Şarkılarında, sahnesinde, dansında, kılığında kıyafetinde kılı kırk yaran Lady Gaga gibi, Cherly Cole gibi, Michelle Keegan gibi dünya yıldızı isimlerin tercih ettiği bir Türk tasarımcıdan bahis açıyorum.”. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/murat-guloglu/avrupada-yilin-tasarimcisi-zeynep-kartal-40707389

“Kaldı ki doktoralı öğrenci sayısını üç kat artırmakla övünen Sayın Rektör, patent ve patentlerinin ürüne dönüşümü konusunda yüzde kaçlık başarı elde etti, ne kadarını katma değere dönüştürdü, ona bakmak gerek!..”. http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/abbas-guclu/doktorali-sayisi-artarsa-ne-olur--2589530/



“Tarımda kullanılan girdilerde ithalat bağımlılığı devam ettikçe, girdi maliyetlerinin döviz fiyatına bağlı olarak artmasına razı olacağız. Çözüm, hiç olmazsa gübre, tohum, tarım ilaçları gibi ana girdilerde ithalat bağımlılığından kurtulmak için yerli üretimi artırmaktır.”. http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/gungor-uras/tarim-ithalata-bagimli-halde-2589492/



“2013 ortasından itibaren küresel piyasalar çok oynak, sermaye hareketleri çok volatil ve doğal olarak döviz kurları yüksek dalgalanma gösteriyor. Dalgalanmanın ötesinde TL arka arkaya 5 yıldır dolar karşısında değer kaybediyor. Reel Efektif Döviz Kuru’na göre TL’nin değeri 2003 yılının da altına indi. Bu da dövizle borçlanmayı kârlı olmaktan çıkararak çok riskli hale getirdi.”. http://www.haberturk.com/yazarlar/abdurrahman-yildirim-1018/1793202-dovizle-borclanmaya-kisitlama-geliyor



“Mustafa Kemal yüzde onlardan bahsettiği halde hızlı inkılâpçılarımızın bu oranı yüzde ikilere, üçlere indirmesinin hikmetini de yine sadece Allah bilir!”. http://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/1793187-yuzde-uc-de-nereden-cikti-mustafa-kemal-yuzde-on-diyor



Faunası, florası, 7 iklim 4 mevsim, havası, suyu ile gıda üretemiyorsak, "akıl seferberliği" ile buna çare üretemeyecek miyiz?
Duvara çarpa çarpa öğreniyoruz. Fare miyiz? Bilgiden öğrensek? Aklımız mı yok? Bu yüzden ben 2018 inovasyon etkinliklerinde "aklını kullan,#KorkmaBitmez" düsturuyla davranmayı öneriyorum. Endüstri 4.0 peşinde koşarken Tarım 4.0'ı ıskalarsak elden gelen öğün olmayacak, o da vaktinde bulunmayacak.”.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/oguz/2018/01/12/elden-gelen-ogun-olmaz



“Yüksek fruktozlu mısır şurubu, en tehlikeli gıdalar arasındadır. Etiket okumayı ihmal ediyorsanız, farkına varmadan bu tehlikeli karbonhidratı yiyip içiyorsunuz demektir.”. https://www.sabah.com.tr/yazarlar/halit-yerebakan/2018/01/12/misir-surubu-mu-seker-mi-daha-tehlikeli



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder