10 Ağustos 2017 Perşembe

Görseller ile Türk Dış Politikası, Ali Balcı

Görseller ile Türk Dış Politikası


Aşağıdaki içerik, 2016-2017 ders döneminde Türk Dış Politikası dersi sırasında hazırladığım görsellerden oluşmaktadır. Görsellerdeki metin/analiz kısmı “Türkiye Dış Politikası: İlkeler, Aktörler ve Uygulamalar”, (Alfa Yayınları, İstanbul, 2017) başlıklı kitabımdan ve kitabın Etkileşim Yayınları tarafından yayımlanan önceki baskısından aktarılmıştır. Önemli bir kısmı kitabın eski baskısından kullanıldığı için  detaylı okuma yapmak isteyenler kitabın Alfa baskısını temin edebilirler. Görsel materyaller için Milliyet, Cumhuriyet, Ulus, Yeni Şafak ve Hürriyet başta olmak üzere çeşitli gazetelerden yararlanılmıştır. Ayrıca görsellerde gazete kupürleri dışında harita, karikatür ve liderlerin fotoğrafları da kullanılmıştır. Veriler içeren tablolar ise kaynak belirtilmediği sürece tarafımdan hazırlanmıştır.

NOT: Yukarıdaki materyaller PDF olarak yüklenmiştir. Ders materyali olarak (sadece Türkiye’de herhangi bir üniversitede Türk Dış Politikası veya ilgili konuda ders veren hocalara) PPT (power point) versiyonları e-mail ile gönderilebilir.

1 yorum:

  1. Kurtuluş Savaşı ile birlikte devlet içinde yaşanan olayları bir önceki ünitelerimizde dile getirmiştik. Son olarak dış politikaya da göz atıp TYT Tarih müfredatını tamamlayacağız. Fakat AYT Tarih için hala birkaç konumuz var onları da sitemizden bulabilirsiniz. Yazımızda AYT Tarih Atatürk Dönemi Dış Politikası konu anlatımı ile birlikte Atatürk Dönemi Dış Politikası soru çözümü videosu paylaşılmaktadır.
    Atatürk Dönemi Dış Politikası Konu Anlatımı ve Soru Çözümü

    YanıtlaSil