8 Eylül 2019 Pazar

Bizans kaynaklarında Türkler

En eski Menandros ile ilgili kitap alıntılarını, yazar sözlerini, 1k okurlarının kitaplardan, yazarlardan yaptıkları etkileyici alıntıları ... (582 civarı Menandros )".
yazan: A Ahmetbeyoğlu - ‎Alıntılanma sayısı: 6 - ‎İlgili makaleler
VL yüzyıl Bizans Tarihçisi Menadros un kronigi 558-582 ... açısından odlukça kıymetli olan Bizans tarihçisi Menandros, .... sayısı 20.000 civarında olabilir".
(Menandros ve T. Simokattes) Bizans Kaynaklarında Tü rkl er İSMAİL ... (Barbaros) şehrinde yılları arasında doğduğu ve 472 yılı civarında da öldüğü düşünülmektedir. ... 582 yılında ölen Agathias'ın yazdığı "Historia" adlı eser yılları arasında ...

Web sonuçları

(Menandros ve T. Simokattes) Bizans Kaynaklarında T ü rkl e r İSMAİL .... şehrinde 410- 420 yılları arasında doğduğu ve 472 yılı civarında da öldüğü düşünülmektedir. ... 582 yılında ölen Agathias'ın yazdığı " Historia" adlı eser 552-558 yılları ...
yazan: K Bozkaya - ‎2017 - ‎İlgili makaleler
olan Menandros'un yazmış olduğu İstoria adlı kronik, 558-582 yılları arası dönemi ihtiva etmektedir ..... Leo'nun tarihi, 995 civarında hazırlanmıştır. Kronik, I. John ...




Türk Tarihçiler
@TurkTarihciler
·
10 Ağu
"Coğrafî ad olarak 'Türkiye' tâbirine ilk defa Bizans kaynaklarında tesâdüf edilmektedir. VI. asırda 'Türkiye' tâbiri Orta Asya için kullanılıyordu. 9.-10. asırlarda Volga'dan Orta Avrupa'ya kadar olan sahaya bu ad verilmekte idi."

Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu

Coğrafi ad olarak "Türkiye"(=Turkhia) tâbirine ilk defa Bizans kaynaklarında tesâdüf edilmektedir. VI. asırda "Türkiye" tâbiri Orta Asya için kullanılıyordu (Menandros).


"Bizans kaynaklarında Orta Asya'ya Türkiye denilecektir.(582 civarı Menandros)"


Prof.Dr. Kürşad ZORLU
@zorlu77
"Coğrafi ad olarak "Türkiye" (Turkhia) tabirine ilk kez Bizans kaynaklarında rastlanır. 6. asırda "Türkiye" tabiri Orta Asya, 9-10. asırlarda Volga'dan Orta Avrupaya kadar olan sahanın adıydı. 13. asırda Türk Devleti zamanında Mısır ve Suriye'ye "Türkiye"deniliyordu"
İ.Kafesoğlu
"Türkiye" adı bizlere çok eski devirlerden kalma bir mirastır.
500 yıllarında Bizans kaynaklarında orta Asya için kullanılan bu isim, 1200lerde Selçuklu ve sonraki devirlerde Osmanlı topraklarının tümü için kullanılmıştır.
Göktürkler Orta Asya'dan Bizans'a elçi heyeti gönderen ilk Türk Devletidir.
Bizans ve İtalyan kaynaklarına göre Türkiye neresi:
6.yy’da Orta Asya.
9 ve 10.yy’da Volga - Orta Avrupa.
12.yy’da Anadolu.

13.yy’da Suriye ve Mısır. (Ahmet Taşağıl)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder