11 Şubat 2017 Cumartesi

Kayıp Haklarımız, Yalçın Koçak


  1. Batı Trakya Türk Cumhuriyeti
  2. Tiran
  3. BIG MAC: Rumeli Türkleri'nin Kayıp  Tarihi

Wellington House (Wellington Evi)'nin 37 adet melanet yayınlarına cevaben 2013 yılından başlanarak Kayıp Haklarımıza ilişkin yayınlar yapılmaya başlanmıştır.

Tefekkür Medeniyeti: Osmanlı İmparatorluğu, İngilizlerin Propoganda Ofisi Wellington House tarafından 1916, 1917, 1918 yıllarında yayınlanan 37 propoganda kitabı ile nasıl adım adım bitirildi? Melanetin İnanılmaz Boyutu.
http://leventagaoglu.blogspot.com.tr/2016/01/tefekkur-medeniyeti-osmanl.html







"Arnavut ne İliria'dır, ne de melez... Yüzde yüz ve katıksız on Hun Türk boyundan birisidir..
İşte 7. yüzyıl Bizans Haritası. Tarihteki Albeni'nin yeri işte burasıdır. Enver hoca ve TİTO çarıklı erkânı harp diye tarif edilen tipte adamlardı. Aidiyet sağlamak ve kendine yer açmak için merkezde olanı kaçırmak, yok saymak, kaynaklarını kültürünü, tarihini karıştırmak, yerel adları, coğrafik isim ve sınırları değiştirmek, içki, eğlence, inançlara kontra yollara kolaylık ve eğilim sağlamak gibi metotları kullandılar. Tarihi tahrif ettiler. Yalanlarla dolu kitaplar bastılar. Türk ve İslam düşmanı ateist Ahmetler yetiştirdiler Arnavutluk eski Başbakanı Sali Berişa “çok sıkıştırırsanız Türk olduğumu söylerim” sözünü boşuna dememiştir.
Balkan ve Rumeli'nin eski sahibi ve efendisine karşı husumetler dizdiler, yalan tarih yazdılar asli unsura karşı göç, tehcir ve asimilasyon ve de izolasyon politikaları izlediler. Büktüklerine kadro ve sıfat verdiler, Profesör yaptılar... Bizim buralarda kopukluğumuzun bir sebebi de bu. Yanlı yetiştirilen ve yaptıkları, yazdıkları ile yanlışlarını sonra anlayıp utanan Arnavut bilim adamları sıfatlılarıdır. Tarihte olmamış şeyleri var saymak, Dini farklı Oryantalistlerin dahi yapmadığı saçmalık düzeyini kitaplara sokmak, bu kitapların propaganda kitapları olduğu bilindiği halde, okullarda ders kitabı olarak okutularak nesillere yalan bir Türk düşmanlığı aşılanmak istendiyse bu yalan yüzlerinde patlamıştır. Aşağılık politikaları geri tepmiştir.
Balkanlarda huzuru kim sağladı beş yüz sene, evet beş yüz sene kim sağladıysa gene o sağlayacaktır."


Tiran, İçindekiler






Batı Trakya Türk Cumhuriyeti, İçindekiler






Türk insanının genlerinde devamlı batıya gitme isteği vardır.

Bu gen o kadar baskındır ki batıya yolculukta dünyanın kaderini değiştirmiş, birçok devlet kurmuş bir çok devleti tarihten silmiştir.

Batı hikayesini en son noktası olan; Garbi Trakya Müstakil Hükümeti adıyla bilinen Batı Trakya Türk Cumhuriyeti, 31 Ağustos 1913’te Batı Trakya’da ve Rodoplar’da (şimdiki Yunanistan ve Bulgaristan toprakları) kuruldu. Bağımsızlığını ilan eden yeni yönetim, Yunanistan ve Bulgaristan tarafından da tanındı. Ardından ülkenin sınırları belirlendi, ordu kuruldu, bütçe hazırlandı, pul basıldı ve pasaport uygulamasına geçildi. Devlete sembol olarak ay yıldızlı, yeşil, beyaz, siyah renklerden oluşan bayrak belirlendi ve bu bayrak resmi binalara çekildi. Fakat 29 Ekim 1913’te birdenbire bu devletin varlığı sona erdi.

Bu kitapta, sizlere sadece 60 gün var olmuş bir Türk Devleti’nin 100. Yılı anısına ismiyle cismiyle hikâyesini sunuyoruz…


(Uyut, avut, dondur, bunalt, kaçır…)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder