16 Mart 2018 Cuma

GÜNÜN KÖŞE YAZILARINDAN SEÇKİ 15 Mart 2018




GÜNÜN KÖŞE YAZILARINDAN SEÇKİ

“İlk düşünürümüz Bilge Tonyukuk’a (646-726) minnetle”

15 Mart 2018






Kıbrıs'ın, Girit’in, Mora’nın, Malta’nın, Sicilya’nın, Ege Denizi ve adalarının, Süveyş’in, Cebeli Tarık’ın, Mısır’ın, Fas’ın, Suriye’nin İsrail’in Lübnan’ın ve şu anda Afrin’de, Münbiç’te, Kuzey Irak'ta, İran’da, Rusya’da olup bitenin ve ABD Dışişleri Bakanı’nın istifasının ardında AKDENİZ vardır. 
Türk Deniz Kuvvetleri’ne yapılanın, Türk ordusuna ve Türkiye’ye kurulan kumpasların ve AK Parti hükümetlerini hedef alan saldırı ve savunmaların hepsinin merkezinde Akdeniz vardır. Onun için 28 Şubat, Balyoz, Ergenekon ve 15 Temmuz’daki darbe vardır. 
Akdeniz'i anlamak, dünyayı ve istikbali ve istiklâli anlamaktır. “. http://www.gunes.com/yazarlar/omer-ozkaya/akdeniz-1-858279









Ve nihayet...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Ocak'taki MGK'da insani, siyasi, askeri, diplomatik ve ekonomik riskleri göze alarak Afrin'in terörden temizlenmesi emrini vermese idi istikbalde Türkiye ne ile karşılaşacaktı?”.
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/muderrisoglu/2018/03/15/afrin-oncesi-gercekler-ve-son-durum

Türkiye’ye bela açarlar

Washington’da şekillenen kadro, Türkiye’ye savaş açar. Bunların tek derdinin İran olmadığını, Türkiye’nin de hedef tahtasında olduğunu bilmemiz gerekiyor. 
1- “Kripto FETÖ” unsurlara karşı çok uyanık olacağımız riskli bir döneme girdik, rehavet yok!.. Özellikle sosyal medyadaki trollerinin, medya içinde pusuya yatmış kriptolarının gelen talimatlar doğrultusunda hareketleneceği bir dönem bu. Raflarında tuttukları sosyal fay hatlarını kaşıyıp, mutlaka sokağı hareketlendireceklerdir. (Üniversitelere çok dikkat!)
2- Ordu içindeki kripto unsurlara dönük son operasyonlar, hala, risk altında olduğumuzu göstermesi bakımından önemli. Aman!.. 
3- MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a söylememe gerek yok ama yazayım: Hibrit (melez) savaşın “istihbarat savaşı” dönemine geçtik, bunların elinde kullanacak STK azaldı, medyadaki kriptolarının manevra alanı daraldı, siyasetçilerinin hali ortada, suikastler üzerinden kaos yaratmayı deneyecekler.

Afrin’de Amerika’yı yendik
Amerikan Merkez Komutanlığı CENTCOM, Afrin’i bir hibrit savaşı laborutavarı olarak planlandı, tüneller kazıldı, keskin nişancılar yerleştirildi, milis teşkilatı silahlandırıldı, aralarına ajan savaşçılar konuldu, medya ve sosyal medya örgütlendi. Ama sonuç ortada, Vietnam Savaşı’ndan esinlenip, Güney Kore’deki özel kamplarda geliştirdikleri savaş örneği Türk ordusunun karşısında eridi gitti...
Hep söylüyorum: Emperyalizmin oyunu bitmez…
FETÖ, PKK veya başka bi’şey… Yine gelirler… 
Atladıkları tek konu var: Şerbetlendik!..
Artık nereden ve hangi tür yöntemlerle gelirlerse gelsinler, geçiniz… “. http://www.star.com.tr/yazar/trump-pompeo-falangeciniz-yazi-1320218/

“Karşımızda Kuzey Kore’yi sıkıştıran, ağır ifâdelerle Çin’i ABD çıkarları karşısında apaçık bir tehdit olarak gören, Suriye’de Esad’ın kimyâsal silâh kullandığını ve bundan İran ve Rusya’nın mes’ul olduğunu söyleyen; Afganistan ve Venezüella için müdahaleyi çağrıştıran sert siyâsetler teklif eden bir Pompeo var.
Tillerson’ın gidişini en fazla sevinçle karşılayan tarafın İsrâil ; en fazla kara kara düşünen tarafın ise İran olduğunu kestirebiliriz. Önümüzdeki günler; çok şiddetli bir anti-İran kampanyanın başlatılacağını ve İran’a karşı en sert müdahaleleri savunanların seslerinin her zaman olduğundan daha gür çıkacağını bekleyebiliriz.
Rusya açısından da sıkıntılı durumların doğabileceğini düşünüyorum. Başından beri Trump ile birlikte siyâset yapmayı savunan Rusya, başta da Lavrov , Pompeo ile, öngördüğü mâkûliyet çizgisinde işbirliği yapabilecek mi? Doğrusu çok merak ediyorum.
Gelelim Pompeo’nun Türkiye’ye bakışına. Tuhaf bir şekilde Türkiye ve İran’ı özdeş görüyor. Türkiye’deki yönetimi ve liderini diktatörlükle, üstelik İslâmî dikatörlükle suçlayan ifâdeleri var. Trump bugüne kadar Türkiye aleyhinde en küçük bir ifâde kullanmadı. Hattâ, içi boş ve sahada karşılığı olmasa da müspet ve işbirliği içeren konuşmaları oldu. Bakalım, bundan sonra Dış İşleri Bakanı'ndan neler duyacağız.”. https://www.yenisafak.com/yazarlar/suleymanseyfiogun/sahinler-savasi-basliyor-2044852




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder