8 Temmuz 2018 Pazar

Yeni yöntemler ve yeni fikirler...


  1. Yeni uluslararası ilişkiler rejiminin kimyası, sürekli uyuşmazlıklar, sürekli çekişme ve sürekli yeni fikir ve akıl arayışları içerikli olacaktır. 
  2. Bu nedenle şu hükme varmak gerekmektedir: ABD ile Çin, ABD ile AB ve ABD ile Rusya arasında gerçek bir anlaşmaya ve antlaşmaya varılması mümkün değildir. 
  3. Ticarette her kâr, bir başkasının kaybı olarak formüle edilmiştir ve bu klasik formüle sadakat, bugünkü anlaşmazlıkları hep diri tutacaktır. 
  4. Çare yeni ekonomik, finansal, ticari ve mali fikirler  ve akıllar üretmektedir. 
  5. Bu yeni fikirler, makul geçici dengeler üretecektir. Ekonomi, finans ve ticaret, dengelerin sürekli değiştiği ve değişebileceği bir karaktere sahiptir. 
  6. Trump gibi bir işadamı-lider sürekli genel geçici mizanı görmek isteyecektir. Bu sürekli olarak küresel ekonominin farklı mukayeselerle masada olması demektir. 
  7. Aynen bir savaş nasıl yönetilir ise, bir ekonomik, finansal ve ticari operasyon da aynı şekilde yönetilir. 
  8. Geçmişteki bir yazıda “Çin ve Japon savaş stratejilerini çalışmış bir ABD ve Batı” olgusuna vurgu yapmıştık. 
  9. Japon ve Çin savaş stratejilerine yoğun emek harcamış bir ABD ve Batı, buradaki zihniyeti ve aklı da kavramış olabilir. 
  10. Bu şimdilik Çin'in ve ilerleyen süreçte kuvvetli Asya ekonomilerinin birçok yeni fikirler ve yöntemler geliştireceğini göstermektedir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder