27 Kasım 2016 Pazar

Medeniyetimizin Düşünürleri: Ahmet Güner Sayar


AHMET GÜNER SAYAR ile ilgili görsel sonucu


" Pozitif bilimlerle manevî bilimleri bünyesinde, gönlünde, ruhunda meczetmeyi başarabilen ender fanilerdendir." 

"şair Abbas Sayar'ın tek çocuğudur." [ Abbas Sayar denilince aklıma kitabı "Yılkı Atı" gelir]

"İki üniversitesi vardır onun; biri İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, diğeri Fatih Camii haziresi. Çocukluğundan itibaren her sabah okula giderken, her akşam eve dönerken, Fatihalar bağışlamaktan ve mezartaşlarını seyretmekten büyük haz alacaktır. Belki de bu hususiyet, hassasiyet ve kurbiyet onu ileride iki kanatlı, iki dünyalı, iki cihanla adam olmaya götürecektir."

"İki Allah dostunun, iki medeniyet sevdalısının, iki ârif ve âlimin rahle-i tedrisinde, gönül eğitiminde, kalbinin atışında büyüyecektir: Biri asistanı olduğu İktisat profesörü Sabri Ülgener, diğeri İslam sanatlarının hâmisi ve yaşatıcısı Ordinaryüs Profesör Doktor Süheyl Ünver. Süheyl Bey ile o kadar yakın olacaklardır ki, bu aşka, sabra, bağlılığa şahit olanlarca 'Ahmet Bey, Süheyl Bey'in nüfusa kaydettirmediği oğludur' şeklinde nitelendirilecektir. İstanbul, üç dört yıl gibi kısa bir sürede de olsa, uzun, upuzun bir başka ölümsüz muhabbete sahne olacaktır" 

"Hayatı iki unsur üzre bina edilmiştir adeta: Kitap ve hitap. Hem kitabîdir, hem hitabî; neyi ne zaman anlatırsa anlatsın, ister onuncuya ister yüzüncüye anlatsın; bal şerbeti gibi leziz bir üslupla adeta yudumlaya yudumlaya dinletmesini başarabilenlerdendir." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder